blog foto3
03
OKT

Gordijnen plaatsen

Voordat u uw keuze voor gordijnen gaat maken, moet u zichzelf één belangrijke vraag stellen. Is mijn (woon)kamer van nature licht en wil ik dat zo houden? Hoe ‘dichter’ u de ramen maakt met raambekleding, des te minder daglicht er binnenvalt.

Gordijnen en licht

Stel, u heeft een vrij donkere kamer en wilt het binnenvallende daglicht optimaal benutten, maar uw voorkeur gaat uit naar kamerhoge gordijnen van een dichtgeweven stof. Zelfs als de gordijnen opengeschoven zijn heeft u dan links en rechts een ‘pakketje’ stof dat licht blokkeert. Maar niet wanneer u de rails links en rechts gewoon iets verder door laat lopen! Dit trucje met raambekleding kunt u ook toepassen op een a-symmetrisch in de wand geplaatst raam. Zit het raam iets te ver naar rechts? Laat de rails links wat verder doorlopen en hang het rechtergordijn juist zoveel mogelijk ‘naar binnen’. Zo ‘verplaatst’ u het raam een stuk naar links. Heeft u een kamerbreed raam? Dan staat een gordijn links en pas meters verderop een gordijn rechts vaak vreemd. Waarom niet ook een set gordijnen in het midden van het raam hangen? Zo maakt van u van één heel breed raam visueel twee smallere. U bent meer een vouwgordijnen-type? Met een verticale streep lijkt uw raam hoger, met een horizontale lijkt het breder.

Zijn gordijnen nodig?

Vraagt u zichzelf overigens ook af of het eigenlijk wel nodig is om de woonkamer te kunnen verduisteren. Hoe vaak trekt u in de praktijk de gordijnen nu echt dicht? Wellicht is een vitrage of overgordijn tegen inkijk voldoende. Geen inkijk? Laat die vitrage dan lekker weg en geniet van het uitzicht.

Neem vrijblijvend contact met ons op